Uncategorized

História firmy Andersen Shopper.

Už od roku 1958 sa zameriava na trvalú udržateľnosť!

Spoločnosť vznikla v skromných podmienkach v konských stajniach v severnom Nemecku, a vyvinula sa do spoločnosti, ktorá celosvetovo predstavuje nadčasový dizajn a kvalitu. Každý Shopper® je stále koncipovaný, ručne vyrobený a testovaný v severnom Nemecku.

V roku 1958, v období hospodárskeho rozmachu, sa manželia Günter a Christa Andersenovci rozhodli venovať sa distribúcii nákupných tašiek. Tento nápad vzišiel od ich dlhoročného priateľa a obchodného partnera Mortena z Dánska. Na začiatku boli Andersenovci za tento koncept vysmievaní, avšak s prvou objednávkou 25 kusov Shopperov®, vtedy nazývaných trhové vozíky alebo nákupné vozíky, sa nám začal dariť. Začali sme tieto vozíky predávať vo veľkoobchode pod značkou GÜNA. Postupom času sme však uvideli, že môžeme tieto rolovacie nákupné tašky vyrábať aj sami. S trochou šťastia a inovácie sa nám podarilo nadviazať spoluprácu so dodávateľom ocele. Od tej chvíle sme začali trubky píliť a ohýbať ručne a takto vznikli prvé Shoppery®, ktoré už mali charakteristické rysy dnešnej verzie Shoppera®.

Vysoký dopyt po týchto rolovacích taškách nás motivoval k tomu, aby sme pre rastúcu výrobu našli väčšie priestory. V roku 1962 sme preto presťahovali celú našu firmu do väčšej výrobnej haly a čoskoro sme prijali našich prvých zamestnancov. Na začiatku sme na propagáciu našich produktov cestovali z jedného obchodu so železiarskym tovarom a domácimi potrebami do ďalšieho. Táto metóda síce prinášala výsledky, no stále to bol zdlhavý proces. Aby sme sa dostali na medzinárodný trh efektívnejšie, začali sme využívať reklamu v odborných časopisoch a účasť na rôznych veľtrhoch. Dopyt po našich Shopperoch® zo severného Nemecka rýchlo narastal a to nás nútilo opäť sa presunúť v roku 1968, tentokrát do ešte väčších priestorov s plochou 800 m2. V priebehu nasledujúcich rokov sme pokračovali vo svojom rozvoji, pričom výroba bola postavená na kombinácii ručnej práce a polomatizácie.

Trumfom Andersen Shopperu® je stále vynikajúca kvalita vytvorená v Nemecku a sofistikovaná technológia. Vďaka dizajnovo orientovanému návrhu rámčekov aj tašiek sa zvyšuje aj dopyt zo strany mladšej spoločnosti. Značka Andersen bola razšklbená a nahradila pôvodný GÜNA v roku 1986. Od roku 1998 spoločnosť obchoduje pod názvom „Andersen Shopper Manufaktur“. Andersen stále vyvíja svoje tašky so svojimi vlastnými dizajnérmi a dáva ich šiť v menších šijacích továrňach v NDR na začiatku a neskôr v Západnom Nemecku. Po zjednotení sa textilný priemysel v Západnom Nemecku zrútil a konkurencia sa sústredila na Východnú Európu a Áziu. Dnes sú tašky získavané z rôznych častí sveta.

Udržateľnosť a bezpečné pracovné podmienky vždy boli témou blízkou srdcu manželov Andersenovcov a táto téma aj naďalej formuje zameranie našich aktivít dnes. Nielen používanie Shopperu® je udržateľné. Dlhá životnosť a služby hovoria za udržateľnú filozofiu spoločnosti.

Udržateľnosť ako firemná filozofia

Už od začiatku 90. rokov sme presadzovali výrobu tašiek z autoplachiet. Dávno predtým, než sa téma upcyklácie alebo recyklácie materiálov stala dôležitou v textilnom priemysle, Anderesen TRUCK Shopper® už zaznamenali úspech. Tieto jedinečné kúsky dodnes ocenia predajcovia aj zákazníci.

The Shopper® si naďalej udržiava svoju popularitu. V roku 1995 sme otvorili nový smer z hľadiska udržateľnosti v rámci Andersen Shopper Manufaktur: trh s bicyklami. Pôvodne sa bicykel a voľnočasový vozík používali ako dopravné prostriedky, ale nárast dopytu po Shopper® pre bicykel nás motivoval k vývoju. Vznikol bicyklový vozík a od roku 2000 je možné veľké množstvo Shopper® pripevniť na bicykel pomocou špeciálne vyvinutých spojok. Flexibilný spoločník pre každodenný život a voľný čas, ktorý zároveň chráni životné prostredie.

Spolupráce v zmysle udržateľnosti Andersen Shopper® Manufaktur nie je jedinou firmou, ktorá pripisuje veľký význam kvalite, trvanlivosti a udržateľným produktom. S plynutím času vznikli rôznorodé a dlhodobé spolupráce, najmä v oblasti výroby a dizajnu tašiek. Dnes Andersen Shopper Manufaktur spolupracuje so známymi značkami z bicyklového sektora, ako sú Basil a Ortlieb, a pokračuje vo vývoji tašiek Shopper® špeciálne pre použitie na bicykloch. Ďalším dlhodobým partnerom spolupráce je výrobca tašiek 360Grad z Hamburgu, ktorý vyrába tašky z použitého plátna a tým zabezpečuje opätovné využitie použitých materiálov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *